Istoric HOTEL Chérica

Mai mult decat un hotel, o poveste scrisa cu eleganta

Istoric Hotel Chérica – Constanta

Hotel Chérica este mai mult decat un hotel, este o poveste scrisa cu eleganta !

Hotel Chérica istoriseste frumoasa poveste a trecutului prin fiecare detaliu decorativ inclus cu grija in design-ul sau deopotriva rafinat si subtil, de la tablouri, la inscriptii exterioare si stil arhitectural.

Cladirea care gazduieste Hotelul Chérica a fost construita in anul 1896 cu scopul de a fi un loc de popas pentru calugarii ortodocsi romani ce calatoreau spre si dinspre muntele Athos, fiind cunoscuta in acea perioada sub numele de „Hotel Calugarul”.

Cativa ani mai tarziu, la sfarsitul secolului al XIX-lea, Anton I. Doiciu, un important comerciant si proprietar de imobile din Bucuresti, Iasi, Galati, Sinaia si Constanta, preia acesta cladire importanta si de referinta pentru arhitectura avangardista a intregului centru. Dupa moartea sa, in 1918, cladirea este mostenita de fiica acestuia, Pulcheria Doiciu, zisa „Chérica”, persoana care va oferi edificiului identitatea si autenticitatea ce vor dainui peste veacuri. In anul 1931, Pulcheria Doiciu se casatoreste cu Principele Dimitrie Gr. Sturdza, devenind Principesa Pulcheria Sturdza.

In anul 1950, cladirea este nationalizata de catre regimul comunist, iar in deceniile ce vor urma aceasta va cunoaste cele mai sumbre vremuri ale existentei sale.

In anul 2003, constructia, aflata intr-o stare avansata de degradare, reintra in posesia proprietarilor sai de drept - familia Sturdza - si este inclusa intr-un amplu proces de reabilitare, consolidare și modernizare de catre Principele Serban Dimitrie Sturdza, nepotul Chéricai !

Cladirea isi recapata stralucirea de altadta in anul 2008, in vara caruia are loc inaugurarea Hotelului Chérica. In scurt timp, hotelul devine un loc deosebit, incarcat de traditie si in acelasi timp modern, care te imbie sa-i calci pragul, pentru a-i descoperi fascinanta poveste.